1. Krompirja skuhaj v vodi z olupkom, počasi, da se ne razide, da bo kuhan, ampak ne prekuhan. Še bolje je, da ga pol časa pečeš v pečici.
2. Šparglje umij in nareži na približno 1 cm široke koščke, skuhaj v posebnem loncu, v slani vodi do mehkega.
3. Drobnjak in krešo čisto na drobno nasekljaj.
4. V posodi zmešaj skuto, smetano, drobnjak in krešo, dodaj za »ščepec« senfa in po želji malce dosoli.
5. Ko se šparglji skuhajo, jih malo pohladi in dodaj skutni mešanici.
6. Kuhana krompirja še vroča prereži na pol in malce izdolbi (ne lupi), da bodo nastale jamice za nadev.
7. Nadevaj vroča krompirja, postavi v pečico za 10 minutk in čim prej pojej ali serviraj.
8. Za lepši vtis lahko vse skupaj potreseš z nasekljanim drobnjakom.
9. Namesto špargljev lahko uporabiš surov na male koščke narezan paradižnik.