Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Krompirjevec

 

sestavine
     
    • 2 velika debela krompirja po možnosti brez »očes«
    • pol lončka skute, ki naj bi bila drobno mleta
    • pol lončka smetane ali malo več - po želji do gostote
    • drobnjak, nujno z vrta
    • vrtna kreša, ki ti zdaj že uspeva
    • nekaj zelenih svežih špargljev
    • čisto malo senfa

1. Krompirja skuhaj v vodi z olupkom, počasi, da se ne razide, da bo kuhan, ampak ne prekuhan. Še bolje je, da ga pol časa pečeš v pečici.
2. Šparglje umij in nareži na približno 1 cm široke koščke, skuhaj v posebnem loncu, v slani vodi do mehkega.
3. Drobnjak in krešo čisto na drobno nasekljaj.
4. V posodi zmešaj skuto, smetano, drobnjak in krešo, dodaj za »ščepec« senfa in po želji malce dosoli.
5. Ko se šparglji skuhajo, jih malo pohladi in dodaj skutni mešanici.
6. Kuhana krompirja še vroča prereži na pol in malce izdolbi (ne lupi), da bodo nastale jamice za nadev.
7. Nadevaj vroča krompirja, postavi v pečico za 10 minutk in čim prej pojej ali serviraj.
8. Za lepši vtis lahko vse skupaj potreseš z nasekljanim drobnjakom.
9. Namesto špargljev lahko uporabiš surov na male koščke narezan paradižnik.