Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

 

Pisani prazniki!

Eden najpomembnejših družinskih praznikov ima še en pomemben cilj: obarvati te lepe dni, kolikor se le da! In to na vse čim bolj inovativne načine, ob predpostavki, da so surovine železno pravilo. Pisanice se ne imanujejo kar tako! In pisani tulipani, marjetice, vijolice, trobentice... se na mizi ne znajdejo brez razloga. Da ne govorimo o piščančkih in podobnemu kiču, ki v teh dneh neobhodno sodi na mizo. Jajčka se bleščijo najprej od pisanih barv, potem od masti in potem, ko ga olupiš...enega...pa drugega... čisti dolgčas.

Ker smo se danes navadili jesti dobro, počasi in ne preveč, seveda ni vseeno, kaj pogoltnemo in kako to izgleda. Zakaj ne bi vsakič bilo malo drugače. Samo malo domišljije, znanja o začimbah in si že tam.

Vsem je skupno to, da jih moraš skuhat, olupit in razpolovit, potem pa čaraj po svoje..

Rumenjake 5 jajc zdrobi in zmešaj z

 

Pol rumenjakov 5 jajc zmešaj s

  • svežim drobnjakom
  • posuj s česnom
  • in ščepcem bazilike.
  • Ostale rumenjake naribaj kot dekor.

Rumenjake 19 jajc zdrobi in zmešaj z

Rumenjake 3 jajc zmešaj z

Tri rumenjake zmešaj z mletio čičeriko,

Rumenjake 5 jajc zdrobi in zmešaj z

Rumenjake 6 jajc zmešaj s

Rumenjake 5 jajc zmešaj s

Jajčka pripravi kot bruskete in zmešaj rumenjake s

  • pečenimi koščki melancana
  • narezanimi repki rakov
  • 2 žlicama majoneze
  • malo oljčnega olja
  • malo česna in
  • kurkume.

Rumenjake 4 jajc zmešaj s

Rumenjake 5 jajc zmešaj z

Oglej si ostale polnjence,

poigraj se z namazi in dipi,

in se prepusti svetu začimb...