Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Piknik ali zabavno druženje na prostem...

S prijatelji preživeti svoj prosti čas, ob okusni, domiselno pripravljeni zdravi hrani, ki ti v poletnih dneh vrača moč in daje energijo za nadaljnje športne aktivnosti, izražanje svoje domišljije v družabnih igrah in dobro počutje...je neprecenljivo!

In praktično, saj:

 

 

 

moj pikniknapotki za žar...izberi meso...postani mali Chef
dipimarinada naj bo!vesolje vonjav...namaziZačini si poletje

 

Začimbe ali zelišča krojijo svet, no, okuse, priokuse, te na domačem dvorišču odpeljejo v Francijo, Italijo, kuhinje kakih kulinarično izstopajočih držav, ali ob morje,... obogatijo dan tebi in tvojim gostom ter ti nenazadnje pomagajo ustvariti najrazličnejše inovativne jedi, ki dvigajo nivo tvoje kuhinje, oz. tvojih kuharskih sposobnosti.

 

Pri uporabi začimb velja pravilo, da enostavno moraš biti malce pogumen in brez strahu poseči po njih, ob enem pa se držati pravila, da vse ni za povsod. Odmeriti količino z občutkom, kar ti nedvomno pomaga praktično zasnovan mlinček in si pridobiti znanje, vsaj določiti smer odgovarjajočega ter - poskusiti!

 

Pisani svet nabodalc

Zato:

 

Recepti, napotki in ostale zanimivosti...

Namazi in dipi

Namazi imajo več funkcijnajavi se nam obisk, ki bi mu ob mizi radi delali družbo, ne pa stregli, kuhali ipd.. ali pa ponudili čipsa, ker mu bo jasno, da nam gre na živce in se je najavil ob nepravem času. Naredi namaz in obisk bo prepričan, da si se ful potrudil, pa še delat ti ne bo treba več. Skledo namaza, toast, tri do štiri nože (odvisno od števila obiskov) in konec.

Ali pa ga uporabi za marinado in tvoj kos mesa, ribe... bo okusnejši. 


Za tovrstne hece je najprimernejše in zelo enostavno, vendar obupno okusno zeliščno maslo.. v katerega lahko zmešaš zelišča po receptu ali pa se poigraš s svojo domišljijo, no, okusom.

Solatni bar

Danes obstaja pod nazivom "solata" že vse sorte in naj me vgrizne..., če ne najdeš tudi ti vsaj nekaj, kar ti bo všeč in boš mami na ves glas s polnimi usti lahko zjezikal, da ješ solato. Vendar pa ne posnemaj krave in jo začini. Lažje bo šlo iz ust naprej. Z malo domišljije in poguma, lahko uporabiš marsikatero zelišče. Lahko pa v naprej pripraviš dip ali polivko in z njo enostavno obogatiš solatno mešanico.