Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Ko pride čas za party..

Polnjenci

 

Pa naj polnjenci postanejo del vsakdana, burijo tvojo domišljijo ob žurih ali piknikih in ugajajo želodčku.

več...

 

Svet namazov

 

Namazi imajo več funkcijnajavi se nam obisk, ki bi mu ob mizi radi delali družbo, ne pa stregli, kuhali ipd.. ali pa ponudili čipsa, ker mu bo jasno, da nam gre na živce in se je najavil ob nepravem času.

več...

DIPI

Piknik

 

S prijatelji preživeti svoj prosti čas, ob okusni, domiselno pripravljeni zdravi hrani, ki ti v poletnih dneh vrača moč in daje energijo za nadaljnje športne aktivnosti, izražanje svoje domišljije v družabnih igrah in dobro počutje...je neprecenljivo!

več...

 

 

Vesolje vonjav

 

Zelišča so stara skoraj toliko, kot ti… no, človeštvo, vendar so v zgodovini imela pomembno vlogo na precej razgibanih področjih: uporabljali so jih ne le v prehrani. 

več...

 Letijo čarovnice

Čarovničin klobuk
  • poišči majhno skledico ali posodico za muffine
  • baby piškote namoči v pomarančni sok
  • dodaj žitarice s čokolado in naredi kepo
  • potlači jo v posodico in premaži z arašidnim maslom
  • čez položi temen piškot
  • kos jedilne čokolade malce omehčaj na toploti in oblikuj vrh klobuka
  • več...

     

 

Čokoholik

Moja energija, pogum, elan in samozavest izvirajo iz nujnega vsakodnevnega pripomočka življenju.. Sladka navada- čokolada, brez katere ne zmorem ne zjutraj, ne popoldan, kaj šele zvečer in vmes..

več...

Pizza style

 

Pizza - hrana revežev, ki niso imeli za kruh in so iz ostankov testa oblikovali kruhove bombice za glodat. Izvor pizze v Neaplju vsekakor ni naključje, saj Italiani in predsvem tisti na jugu že od nekdaj slovijo po iznajdljivosti predvsem v prehranjevalnem sistemu, ki mu rečemo na krato"špageti"in kasneje "pizza". Iz nič ali ostankov testa in zelenjave pričarajo neizmerno zadovoljstvo želodcu.

več...

 
 

Skrivnostni zvitki

 

Za zavitke uporabiš lahko tanko razvaljano testo iz trgovine, za štrudel, lahko si privoščiš masleno testo, ki ga je v večini potrebno še razvaljat ali pa ga zamesiš sam…

več...

Palalalačinke

 

Uporaba palačinke se je razširila po vsem svetu le z razliko v velikosti, debelini in strukturi ter seveda temu primernemu imenu.

več...

 
 

Muffini

 

Čokoladni in masleni: temni in svetli muffini so klasika, ki jo obožuje še danes velik del sveta.

Vendar pa imajo muffini lastnosti, ki edinstveno sovpadajo z različnimi obredi, potrebami, ali starostmi jedcev.

več...

Granita

 

Nikoli dolgočasna in izvedljiva na 100 ali več načinov ali pa vsakič malo drugače. Njena najboljša lastnost pa je (po mnenju moje mame), da je iz sadja, kar pomeni »vitamini« in v veliki večini brez čokolade!!! Že po prvem grižljaju te zasvoji.

več...

 

Nazaj v šolo !

 

Gre predvsem za hranjenje z očmi, kjer količina sestavin lahko varira, oz. posamezno zamenjaš s še bolj zdravo! haha! predvsem pa si sam izmisliš inovacijo na sadno - zelenjavnem področju.

več...

Tortilla party

 

Skoraj nemogoče je oceniti pred koliko časa je nastal mit “tortilja”. Majevska legenda govori o kmetih, ki so pripravljali tortilje za svojega lačnega kralja. Vsekakor izdelovanje tortiljsega približno v čas okoli 10.000 let p.n.š., vdobo Aztekov.

več...