Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

bruschette

Izvira iz Italije, kjer so doma mojstri pri porabi vseh ostankov hrane od včeraj. Za sladokusce!

 

Pa še zdrava je!...ta buča...

Buča je daljna sorodnica lubenic, melon in kumar. Med mnogimi vrstami, so nekatere jedilne, druge pa zgolj okrasne. Večinoma se kuhajo, pečejo, kisajo, uporabljajo kot nadev in predelujejo v namaze in marmelade.
Buče so dober izvor vitaminov in telesu koristni reči, kot so: beta-karotena, vlaknin, magnezija, kalija, vtiamina C in folne kisline. Semena pomagajo pri razdraženem mehurju in problemih s prostato.

letijo čarovnice!!!

V noči od 31. oktobra na 1. november svetu vladajo čarovnice, duhovi, oživijo okostnjaki in le najbolj strašna buča te obvaruje pred vsem hudim…

Čaraj tudi ti

 

Hudobna čarovnica je polna zvijač! Najbolj strupene zvarke okrasi tako, da še pomisliš ne in že so v želodcu.. Peče začarane piškote, kuha slastne čokoladne kreme, oblikuje čarobne bonbone in jih namaka v uročeno smetano in čokoladne drobtinice, pecivo polije z medom, okrasi s strupenim sadjem in prelije s Kirkinim pudingom... Vse bo naredila, da te dobi!

Nastavi ji past. Naj diši na daleč, vendar pa oblikuj najstrašnejše podobe in postavi čarovnico v dilemo. Pa boš videl, kakšen karakter ima. Če bo zjutraj krožnik prazen, se je prikradla v hišo in namesto tebe - pojedla tvoje dobrote. Verjemi, da jo je bilo strah...

več...

 

 

Buč....k....e

 Bučka ali »zuchin«, kar je že skoraj ponarodelo, saj se uporablja v večini sveta, kjer bučke uporabljajo, je ime za v večini primerov podolgovat sadež – podoben kumarici od svetlo do temno zelene barve, z možnostjo rumenih lis in različnih velikosti. V zadnjem času pa lahko na tržnici opaziš inovativne oblike v smeri hruške ali lubenice.
 
Je eden najnezahtevnejših sadežev, ki si jih lahko privošči vsak, s kakršnokoli stopnjo znanja o vrtnarjenju, rodi kot nora, da če nimaš zmrzovalnika, ali bučkeželjnih sosedov, se jih skoraj naveličaš, in to najraje na kupu opuščenega komposta ali nekje v kotu vrta.
 
 

Naprej...