Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Bučni creme brulee

 
  • 1 lonček naribane buče
  • pol lončka javorjevega sirupa
  • 1,5 lončka sladke smetane
  • 6 rumenjakov
  • ščepec soli
  • ščepec muškatnega oreščka
  • ščepec cimeta
  • 4 žlice rjavega sladkorja
postopek

1. Mešaj rumenjake s sladkorjem, da se dobro speni.
2. Dodaj smetano in začimbe.
3. Bučo zmiksaj v pire in dodaj mešanici.
4. Čez – po vrhu potresi sladkor, da v peči karamelizira.
5. Postavi v pečico na vsaj 180 stopinj za 15 – 20 minut.

 

Sicer še brez pečenja, vendar slastno.. klikni k ideji.