bazilikina | | | paradižnikova |
Odtrgaš pest listov bazilike, jih zmečkaš v možnarju ali zmelješ na nek način in primešaš testu na začetku. | | | Paradižnik pokuhaš in zmiksaš ali pa se poslužiš mamine mezge, ki jo primešaš testu. V tem primeru ne dodajaj vode, ker bo preredko. Morda bo potrebno malo več moke. |
zeliščna | | | pesina |
Natrgaš pest različnih zelišč, ki si jih posadil ali posejal v zeliščnem kotičku, jih zmečkaš – zmelješ in primešaš testu. | | | Rdečo peso skuhaj, zmiksaj in dodaj testu. |
drobnjakova | | | gobja |
Drobnjak narežeš na čisto drobne koščke in ga primešaš testu, da se bodo koščki še videli in bo vzorec nekako grahast. | | | Sveže jurčke posušiš, nadrobiš in primešaš testu. |
špinačna | | | korenčkova |
Špinačo skuhaš, jo zmelješ ali čisto na drobno nasekljaš in primešaš testu. | | | Korenček na drobno naribaj, stisni in skupaj z vodo, ki priteče iz njega, primešaj testu. |
kavina | | | pirina |
Malce močnejšo kavo brez sladkorja primešaj testu namesto vode in 1 jajca. | | | Namesto navadne moke, testu dodaj pirino ali pa mešanico obeh. |
ajdova | | | |
Polovico ali malo več moke zamenjaj z ajdovo. | | | |