Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Testene različice

 

bazilikina

  

paradižnikova

Odtrgaš pest listov bazilike, jih zmečkaš v možnarju ali zmelješ na nek način in primešaš testu na začetku.

 

  Paradižnik pokuhaš in zmiksaš ali pa se poslužiš mamine mezge, ki jo primešaš testu. V tem primeru ne dodajaj vode, ker bo preredko. Morda bo potrebno malo več moke.

zeliščna

  

pesina

Natrgaš pest različnih zelišč, ki si jih posadil ali posejal v zeliščnem kotičku, jih zmečkaš – zmelješ in primešaš testu.
 
  Rdečo peso skuhaj, zmiksaj in dodaj testu.

drobnjakova

  

gobja

Drobnjak narežeš na čisto drobne koščke in ga primešaš testu, da se bodo koščki še videli in bo vzorec nekako grahast.

 

  Sveže jurčke posušiš, nadrobiš in primešaš testu.
 

špinačna

  

korenčkova

Špinačo skuhaš, jo zmelješ ali čisto na drobno nasekljaš in primešaš testu.

 

  Korenček na drobno naribaj, stisni in skupaj z vodo, ki priteče iz njega, primešaj testu.

kavina

  

pirina

Malce močnejšo kavo brez sladkorja primešaj testu namesto vode in 1 jajca.

 

  Namesto navadne moke, testu dodaj pirino ali pa mešanico obeh.

ajdova

   
Polovico ali malo več moke zamenjaj z ajdovo.