Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Leksikon

krpice

Razvaljano testo nareži na kvadrate, kjer ena stranica naj meri cca 3 cm.

prepognjenci

Krpice položi na pol vendar spodnji desni kot na zgornjega levega in zlepi s prstom.

  

metuljčki

Krpice v sredini stisni z drobnimi prstki ali pa si pomagaj s kitajskimi palčkami.

pahljače

Krpice stisni spodaj enako, kot bi to naredil v sredini, če bi delal metuljčke.

 

 

fuži

Krpico diagonalno ovij okoli svinčnika, ki si ga prej namočil v moko.

široki rezanci

Razvaljano testo nareži na cca. 30 cm dolge in cca. 3 cm široke trakove.

  

ozki rezanci

Širino testa prilagodi na 1,5 cm.

zarobljenci

Širokim rezancem na obeh robovih z nožkom zareži po 2 mm dolge rezine, ki si sledijo na 0,5 cm.

 

 

nafrfuljenci

Širina rezancev ni pomembna, za rezanje uporabi vijugast nožek ali se sam poigraj z ravnim robom.

špagetoni

Testo malo tanjše razvaljaj, nareži na cca. 40 cm dolge in 0,5 cm široke rezine.

 

 

špageti

Širino špagetonov zoži na 0,2 cm.

vezalke

Špagetom nekje na začetku in na koncu naredi vozel ali dva.