Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Recepture

Ker je pašta, beri: testenine, že sama po sebi dobra, še posebej ta, narejena doma, testenine lahko poskusiš že samo s koščkom masla in / ali nekaj kapljicami oljčnega olja. Kar koli dodaš testeninam, naj bo plod narave in tvoje domišljije, predvsem pa bodi previden pri količinah! Malo več paradižnika ali malo manj bučk ali česna, testeninam nič ne pomeni. Na testenine enostavno paše vse (in čim manj) in pašta, pardon, testenine pašejo povsod in vedno!

Da se ne blamiraš pa raje:

 

  • Jej le z vilico, žlica je pase.
  • Na ribjo ali kakršnokoli morsko ne daj parmezana.
  • Za serviranje uporabi visok krožnik, pa če še tako zelo ne maraš juhe.
  • Ne prekuhaj – naj bo al dente.
  • V vodo zraven soli daj kapljico olja in lahko (ni mus) tudi malo bazilike.
  • Oljčno olje uporabljaj pri pripravi in daj ga na mizo za finiš pred vnosom v usta.
  • Ne zmešaj omake alla Bolognese s testeninami že v skledi, ampak položi čez testenine in dekoriraj z maslom.