Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Tadobri Bolognezni špageti ali fuži

sestavine
    • 1 kg mletega mesa, po možnosti samo govejega
    • 1 kg čebule
    • mezga domačega paradižnika z vrta – pripravi vsaj pol litra
    • ful korenčka
    • pest oljk
    • bazilika - debela pest
    • česen - vsaj 3 stroki ali več
    • limonin sok namesto vina
    • juha - lahko goveja
    • mleko
    • smetana za kuho, ampak ni nujno

1. Nareži čebulo in pripravi večjo in globljo ponev.
2. Čebulo popeči, da porumeni.
3. Dodaj mleto meso in prični s treningom za ročne mišice.
4. S kuhlo neprestano drezaj v meso in ga obračaj, da se čim bolj in čim prej razdrobi.
5. Ko je na videz opečeno, dodaj ostrgan in na male koščke narezan korenček in duši naprej na rahlem ognju.

6. Najprej zalij z mlekom, da meso dobi žlahten okus.

7. Kasneje zalivaj z juho in belim vinom (limono)
8. Oljke nareži in dodaj skupaj s česnom.
9. Mešaj, mešaj in dodajaj tekočine.
10. Nato prični z dodajanjem mezge: zalij malce čez meso in na čisto drobnem ognju pusti cvrčat.
11. Vsake toliko časa premešaj in pazi, da mezga ne povre. Po potrebi jo dodajaj z ostalimi tekočinami.

12. Kuhaj vsaj 2 uri, lahko pa tudi do 5.
13. Meso bo na ta način mehko, okusi se bodo sprijeli in tvoji gostje ti bodo hvaležni.