1. Nareži čebulo in pripravi večjo in globljo ponev.
2. Čebulo popeči, da porumeni.
3. Dodaj mleto meso in prični s treningom za ročne mišice.
4. S kuhlo neprestano drezaj v meso in ga obračaj, da se čim bolj in čim prej razdrobi.
5. Ko je na videz opečeno, dodaj ostrgan in na male koščke narezan korenček in duši naprej na rahlem ognju.
6. Najprej zalij z mlekom, da meso dobi žlahten okus.
7. Kasneje zalivaj z juho in belim vinom (limono)
8. Oljke nareži in dodaj skupaj s česnom.
9. Mešaj, mešaj in dodajaj tekočine.
10. Nato prični z dodajanjem mezge: zalij malce čez meso in na čisto drobnem ognju pusti cvrčat.
11. Vsake toliko časa premešaj in pazi, da mezga ne povre. Po potrebi jo dodajaj z ostalimi tekočinami.
12. Kuhaj vsaj 2 uri, lahko pa tudi do 5.
13. Meso bo na ta način mehko, okusi se bodo sprijeli in tvoji gostje ti bodo hvaležni.