Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Paradižnikove krpice ali metuljčki ali pahljače

sestavine
  • 2 paradižnika pelata
  • malo paradižnikove mezge
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • česen
  • mozzarella
  • parmezan
  • malo timijana in origana


Za testo lahko uporabiš špinačno maso.

1. Pelate nareži in daj dušit v ponev z nasekljanim česnom na malo oljčnega olja, da se kosi razpustijo.
2. Dodaj mezgo in premešaj.
3. Mozzarello nareži na koščke in rahlo povaljaj v mešanici obeh začimb.
4. Testenine zmešaj s paradižnikom, dodaj na polovico narezan češnjev paradižnik in parmezan.
5. Vse skupaj daj v posodo za pečico.
6. V mešanico testenin vtakni koščke mozzarelle, povaljane z zelišča.
7. Peči na 180 stopinjah 10 – 15 min, da se zgoraj malce zapeče.