Male recepture za velike mojstre
Mediteranski trganci |
![]() | Sestavine:
|
Priprava:
2. Jakobove školjke loči iz lupine. 3. Lososov file nareži povsem na drobno - kot za tatarca. 4. Česen olupi in nasekljaj. 5. Kostanje olupi in nadrobi. 6. Skuhaj rdečo peso, jo olupi in naribaj na grob ribež ali na drobno nasekljaj. 7. Naribaj tudi parmezan. 8. Na toplem oljčnem olju na hitro popraži česen in Jakobove školjke. 9. Mešanico zalij z nekaj kapljicami belega vina ali šampanjca, dodaj še malo oljčnega olja in sladke smetane ter takoj odstavi z ognja. 11. Testenine primešaj školjkam. 12. Na koncu dodaj še nasekljan losos, da ostane sočen. 13. Vmešaj rdečo peso in posipaj s parmezanom. 14. Poskrbi še za oči.. in serviraj v praznih lupinah Jakobovih školjk, potresi z zdrobljenimi kostanji in po možnosti okrasi z listi bazilike. | |