Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Mediteranski trganci 
 

 

Sestavine:

 

  • 6 listov špinačne lazanje
  • 4 Jakobove školjke
  • 3 cm lososovega fileja (normalne debeline)
  • 3 stroki česna
  • pest pečenih kostanjev
  • 2 glavici kuhane rdeče pese (al dente!)
  • oljčno olje
  • malo belega vina
  • malo sladke smetane
  • sveža bazilika
  • parmezan

Priprava:


1. Liste špinačne lazanje nalomi in skuhaj.

2. Jakobove školjke loči iz lupine.

3. Lososov file nareži povsem na drobno - kot za tatarca.

4. Česen olupi in nasekljaj.

5. Kostanje olupi in nadrobi.

6. Skuhaj rdečo peso, jo olupi in naribaj na grob ribež ali na drobno nasekljaj.

7. Naribaj tudi parmezan.

8. Na toplem oljčnem olju na hitro popraži česen in Jakobove školjke.

9. Mešanico zalij z nekaj kapljicami belega vina ali šampanjca, dodaj še malo oljčnega olja in sladke smetane ter takoj odstavi z ognja.
10. Med tem si skuhal špinačno lazanjo.

11. Testenine primešaj školjkam.

12. Na koncu dodaj še nasekljan losos, da ostane sočen.

13. Vmešaj rdečo peso in posipaj s parmezanom.

14. Poskrbi še za oči.. in serviraj v praznih lupinah Jakobovih školjk, potresi z zdrobljenimi kostanji in po možnosti okrasi z listi bazilike.