Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Lisičje krpice ali fuži

sestavine
  • 1 večja pest lisičk
  • 1 mlada čebulica
  • česen
  • peteršilj
  • špric sladke smetane

 

Za testo lahko uporabiš zeliščno maso.

1. Lisičke očisti in nareži na kose, če se ti zdijo prevelike.
2. Zavri vodo in z njo popari gobice (gobice daš v vrelo vodo, šteješ do tri in jih odcediš).
3. Nareži čebulo in jo popeči.
4. Dodaj lisičke in jih skupaj s čebulo pečeš ali dušiš 6 – 8 min.
5. Skoraj na koncu dodaj česen.
6. Na koncu dodaj nasekljan peteršilj in sladko smetano ter premešaj.