Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Kapitanove pahljače ali metuljčki

sestavine
    • 1 riba, ki je lahko losos, brancin, orada ali karkoli temu podobnega – mesnatega
    • 1 korenček
    • 1 mladi česen
    • 1 šalotka ali drobnjak
    • 5 kaper
    • žlica majoneze


Za testo lahko uporabiš bazilikino ali korenčkovo maso.

1. Ribo podušiš v malo vode, oljčnega olja in jušne zelenjave ali malo kocke.
2. Jo osvobodiš kože in kosti ter meso natrgaš na nepremale kose.
3. V ponvi na oljčnem olju popečeš šalotko (če se odločiš za drobnjak, ga posuješ kasneje).
4. Čez cca 3 min dodaš česen.
5. Čez cca pol min dodaš kuhane krpice in kapre, ki jih lahko nasekljaš.
6. Korenček ostrgaš in naribaš na grobo ter ga dodaš v ponev.
7. Dobro premešaš in nato dodaš ribje kose ter še enkrat nežno premešaš, da se riba ne razleti.