Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Ta-pravi tiramisu

 

Tiramisujevih različic obstaja skoraj toliko, kot obstaja kuharjev, ki si ga drznejo pripravit in jim pogum omogoča, da svojo sladico poimenujejo "Tiramisu". Mogoče te res spravi "gor", večina, pa ti napolni želodec in te spravi bolj "dol"... Zasnovali so ga Italijani in ker so znani kot slavni in predvsem dobri jedci, verjemi, da pred to izvrstno sladico porinejo v usta - in žečlodec - marsikaj. Zato jim ne ostane veliko prostora še za težko, nasitno sladico. Mora te spraviti gor! In zato sledi receptu.

Z lončkom, v katerem se v večini nahaja 500 g maskarpone-ja gre takole...:

 

  • 4 jajca: loči rumenjake od beljakov.
  • 4 jušne žlice sladkorja, ki jih stepeš z rumenjaki.
  • Iz beljakov narediš sneg, ki ga vmešaš v maso na koncu

 

1. Rumenjaki + sladkor = zmiksaj

2. Dodaj maskarpone = gladka masa

3. Nežno vmešaj sneg do gladkega.

oncu, se pravi:

4. Baby piškote na hitrco namočiš v mešanico hladne nesladke kave s kapljico ruma za okus.

5. Položiš jih v posodo, ki je namenjena za končno verzijo - en nivo.

6. Čez polij maso, da prekriješ piškote.

7. Ponovi vajo do tam, da ti ostane dovolj mase, ki dodobra prekrije vse in da bo kasneje sladica dovolj sočna.

8. Nikar ne nahlobuntaj pravač piškotov!

9. Čez vse skupaj - na vrh - potresi pravi kakao v prahu - nesladek!

10. Postavi v hladilnik na najbolj mrzlo polico. Če pa imaš možnost skledo za nekaj časa postaviti v zamrzovalnik, se boš dotolkel do ta-pravega, ki, ko ga ješ, malce hrusta pod zobmi.