Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Rabarbarina krema

     
    sestavine

     

    • 4 palčke rabarbare
    • 3 žlice sladkorja
    • ščepec cimeta
    • 5 klinčkov
    • piškotne / testene posodice

 

  1. Palčke rabarbare umij in nareži na 1 cm debele kose.
  2. Daj v posodo in prelij z vodo le toliko, da bo vode 1 prst čez palčke.
  3. Dodaj še ostale sestavine in na malem ognju kuhaj 15 – 20 min, da se razide.
  4. Ko se ohladi, dodaj vanilijev jogurt in zmešaj.
  5. Vse skupaj še za nekaj časa postavi v hladilnik.
  6. Lahko zmiksaš, čeprav je boljše, da ne.
  7. Za podlago lahko spečeš posodice iz krhkega piškotnega testa ali pa samo nadrobiš piškote na krožnik in čez preliješ kremo.