Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Tatarski trganci

  • 30 dag mehkega govejega mesa
  • 3 šalotke
  • 5 – 8 kaper
  • žlička gorčice s semeni
  • sol
  • 2 inčuna
  • pest sezamovih semen

 

1. Meso nareži tako drobno, da bo izgledalo, kot da je nastrgano.
2. Seveda izreži vse morebitne bele neprijetnosti…
3. Na kar se da drobno nareži šalotke.
4. Inčune odcedi olja in preizkusi tvoje sekljalne sposobnosti.. ne sme se ga opazit!
5. Kapre nasekljaj.
6. Vse skupaj z začimbami zmešaj in oblikuj male polpetke.
7. Ob oblikovanju roke namakaj v vodo – gre lažje.
8. Polpete pomoči v sezamova semena in jih opeci na vročem oljčnem olju tako, da ob pečenju na vsaki strani štej do 5.
9. Če hočeš višji nivo, mora noter biti surovo…brez pretiravanja.