Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

sicilijanska musaka

 
  • 2 melancana
  • pol kg mletega mešanega mesa
  • 1 velika čebula
  • vino za zalit
  • oljčno olje
  • 4 paradižniki pelati
  • 2 dcl paradižnikove mezge
  • 3 zavojčki parmezana
  • šopek sveže bazilike
  • 1 dcl smetane za kuho

1. Melancane umij in nareži na pol cm široke kolobarje z olupkom vred.
2. Popeči jih na plošči ali toasterju.
3. Čebulo nasekljaj in popeči na olju.
4. Dodaj meso in ga prepeči.
5. Soli, zalij z vinom in dodaj paradižnikovo mezgo ter baziliko.
6. Na drobni temperaturi kuhaj vsaj pol ure (bolj več)
7. Paradižnike nareži na 3 mm tanke rezine.
8. Pripravi pekač in kot prvo plast naloži melancane.
9. Posuj z mesno omako.
10. Čez potresi baziliko, parmezan in položi kolobarje paradižnikov.
11. Ponovno melancani…in tako naprej do konca.
12. Na vrhu torto posuj s parmezanom in zalij s smetano ter daj v peč.
13. Peči na 160 stopinj cca pol ure.
14. Za priboljšek vmes lahko podtakneš še kako oljko in / ali kapro.