Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Curry omaka

 
  • pol svinjske ribice
  • lonček sladke smetane
  • pol lončka kisle smetane
  • 2 žlici curryja
  • 1 žlica kurkume
  • 1 banana
  • pol jabolka ali hruške
  • olupljeni mandlji

1. Svinjino nareži na drobno in odstrani vse mastne dele, ki jih ribica ponavadi nima.
2. Meso popeči na vročem (malo olja ali pa celo brez).
3. Zalivaj z vodo in / ali vinom.
4. Po 5 minutah dodaj curry in kurkumo ter premešaj, da se začimbe porazdelijo.
5. Olupi jabolko in ga nareži na koščke.
6. Dodaj mesu.
7. Prav tako takoj za tem stori z banano.
8. Peči še 10 – 15 minut ter dodaj smetano.
9. Izklopi.
10. Mandlje popeči v ponvici na maslu in jih na koncu posuj čez meso za dekor (in okus).
11. Zraven sodi riž, v katerem se lahko kuha nekaj klinčkov.