Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

babičin lonec

 
  • kos svinjskega vratu
  • 2 svinjski rebrci – lahko prekajeni
  • četrt kg stročjega fižola
  • 2 paradižnika
  • 3 – 4 šalotke
  • peteršilj
  • lovorjev list
  • malo šetraja – ni nujno

1. Meso nareži na majhne koščke.
2. Nareži še čebulo in paradižnik ter očisti stročji fižol.
3. Fižol po želji lahko narežeš na koščke.
4. Na malo olja popraži čebulo.
5. Ko porumeni, dodaj meso in ga popeči (5 minut).
6. Dodaj rebrci in premešaj.
7. Dodaj paradižnik in pusti dušiti nadaljnjih 5 minut.
8. Sledi lovorjev list in šetraj, sol po želji in peteršilj.
9. Takoj za tem dodaj fižol in zalij z vodo in morda malo vina.
10. Kuhaj dokler fižol ni mehek.
11. Pred serviranjem pusti stati vsaj še 10 minut, da se sestavine navzamejo okusa.
12. Če oceniš, da se bo pojedlo vse, se lahko v istem loncu kuha krompir, sicer ga ponudi kot prilogo.