Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur


Kraljestvo sendvičev

Edini borec proti zdravi prehrani, ki zmaga v vsakem obdobju, zdrži pritiske vseh generacij in - ne moreš verjet, se celo prilagodi, adaptira - zakamuflira in udari spet svojo pot… ob tem pa ostaja: Gospod Sandwich!

Pa še nekaj!

Popolnoma prilagodljiv je glede na dnevni čas…pa najdi nadomestek!…ali pa si predstavljaj, da ješ pohanega piščanca za zajtrk in žitarice za kosilo…

Z njim se skozi stoletja dogajajo čudne reči…spreminja oblike, oz. dodaja moderne različice, s svetlobno hitrostjo si namesto obleke spreminja notranjost, kar je seveda važnejše! Vse to le zato, da te malo zavede, no ne tebe, starejšo generacijo, ko rečeš: »mami, jaz bi sendvič« in si že zmišljuje sto izgovorov proti, potem pa popusti, če ti lahko podtakne malo solate, kumarco, korenček ali kaj podobnega..pa kaj!
Gre za to, da sprostimo domišljijo, prekosimo mamino in …..dosežemo svoj cilj…pojemo sendvič.

 

zgodba o majonezi...

Se še spomniš, ko ti jo je mama prvič namazala na kruh? No, stara je najverjetneje več, kot  ti!?! Izvira namreč iz leta 1959, ko je začela osvajati tvoj okus in kaj kmalu smo bili zasvojeni.. Brez nje nam ni bilo živeti in potem nas je zapustila, le za nekaj časa, ko je ponovno udarila na prvi tir, no na sendvič, ob krompirček v namaze in še mnogokam. Zvijezda majoneza!