Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

SUSHI SENDVIC

oporne točke
  • v izogib redlinemu belemu kruhu uporabimo tortiljo
  • v nadaljevanju bomo namesto tortilje uporabili liste špinače ali ohrovta ipd...
  • tortiljo opečemo na plošči ali jo pogrejemo v pečici, oz. mikrovalovni
  • potem se ne peče ali greje več; če kaj od polnila ni užitno surovo, spečeš ali skuhaš prej
  • izjemno privlačno za oko
  • moderno in »portable«
  • polnilo pride bolj do izraza, kot v / na kruhu
  • če vas je več, lahko zrežeš na kolesa

Polnila

 

       A

  • zeliščni kremni sir za namazat po celi tortilji
  • mehiška salsa - namažeš jo čez sir na eno dolžino
  • svežo rdečo papriko nareži na palčke in jih položi po eni dolžini
  • avokado, ki ga prav tako narežeš na palčke in pokapaš z limoninim sokom
  • sveža mlada špinača, ki jo položiš čez celo plast ali zviješ v tanek zvitek
 

       B

  • svežo mlado špinačo položiš čez celo plast
  • pred tem tortiljo tanko namažeš s kislo smetano, da se špinača zlepi
  • dodaš korenčkove palčke
  • rakove repke položiš v linijo
 

       C

  • tortiljo namažeš z majonezo
  • potreseš z naribanim srednje trdim sirom
  • dodaš avokadove palčke v eno linijo
  • rdečo papriko narezano na palčke v drugo linijo
  • pokapaš s salso mehikano in čez položiš list zelene solate
 

       D

  • tortiljo namažeš s skutnim namazom (mlečnim ali blago zeliščnim)
  • potreseš z na kosce narezanim paradižnikom
  • čez položiš šunko
  • premažeš z enakim sirom, kot spodaj
  • potreseš s črnimi oljkami - narezanimi na koščke
 

       E

  • tortiljo namažeš s kislo smetano
  • potreseš z na drobno narezano zeleno solato
  • v linijo položiš dimljenega lososa (v večjih kosih ali nasekljanega)
  • zraven položiš na palčke narezano svežo kumarico
  • dodaš malo kaper
 

       F

  • tortiljo namažeš s fižolovim pirejem
  • potreseš s koruzo
  • pokapaš s salso mehikano
  • dodaš na palčke narezano zeleno papriko
  • v linijo položiš polovico peclja mlade čebulice
  • čez položiš list zelene solate
 

       G

  • tortiljo namažeš s salso mehikano
  • v linijo položiš steblo zelene
  • zraven dodaš rakove repke
  • zraven dodaš še korenčkove palčke
  • potreseš z rukolo
 

       H

  • tortiljo namažeš z majonezo
  • v linijo položiš na tanke koščke narezano pečeno perutnino
  • dodaš nasekljane zelene oljke
  • posuješ s koruzo
  • v linijo položiš še na koščke narezan paradižnik
 

       I

  • tortiljo posuješ z drobnjakom
  • v linijo naložiš palčke sveže kumarice
  • dodaš na kosce narezan paradižnik
  • posuješ s skuto po celi površini
  • posuješ z listi sveže bazilike
 

      J

  •    tortiljo namažeš z majonezo
  •    v širšo linijo položiš kuhanega lososa ali na hitro pečenega (lahko pa je surov)
  •    dodaš tanko linijo iker
  •    posuješ s črnimi oljkami
  •    čez položiš list solate