Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

BRUSKETE

oporne točke
  • izvira iz Italije, kjer so doma mojstri pri porabi vseh ostankov hrane od včeraj, predvčerajšnjem…seveda pravilno shranjene, da se ne pokvari
  • predvsem pa se ne meče stran ostarelega kruha
  • oljčno olje je nepogrešljiv dodatek
  • karkoli že pač naj bo na drobno narezano preden se položi na rezino kruha
  • velikost rezin določi sam
  • najboljše so še vroče
  • najhitreje pripravljen najbolj inovativni prigrizek, na zdravi osnovi, če te presenetijo gostje
  • izjemna hrana za oči in nos
  • recepte lahko po mili volji prirejaš sam
  • količine sestavin izbereš glede na prisotna usta

Obstajata dve varianti:

1.    Pred serviranjem se peče že nadevana v pečici nekaj minut, da je kruh pečen in da se obloga lepo zapeče. Sestavine, ki jih položiš na kruh so užitne tudi surove, saj je čas pečenja kratek. Če operiraš z mesom, se mora popeči prej, da ne ostane surovo. Preden na rezino kruha položiš karkoli, jo pokapaš z oljčnim oljem.

2.    Rezine kruha popečemo same in jih nato pokapamo z oljčnim oljem ter nanje položimo mešanico trenutnega navdiha ali kar je pač v hladilniku. Tak nadev je lahko surov ali popečen v ponvi.

 

 

 

Nad-vsebine:

 

pečena različica

 

surova opcija

       A

  • mesnati paradižnik
  • mozzarella
  • bazilikini listi
  • česen
  • sol
  • oljčno olje
 
  • izpusti mozzarello

       B

  • mlada podolgovata bučka
  • malo srednje trdega sira
  • malo mesnatega paradižnika
  • sveži rožmarin
 
  • izpusti sir

       C

  • melancan - predpečen
  • češnjev paradižnik
  • česen
  • petršilj
 
  • odlična je tudi brez pečenja

       D

  • tunina iz konzerve
  • nariban srednje trdi sir
  • majoneza
  • bazilika
  • drobnjak
 
  • namesto sira lahko dodaš paradižnik


       E

  • mlada bučka
  • tunina
  • mozzarella
  • mesnati paradižnik
  • drobnjak
  • rožmarin
 
  • bučko prej popeči in po želji dodaj rožmarin v ponev, na kruh pa ne
  • izpusti mozzarello

       F

  • kuhana riba ali pečena v pečici
  • mlada čebulica zgornji del
  • malo mesnatega paradižnika
  • parmezan
 
  • namesto parmezana lahko dodaš malo majoneze

       G

  • meso iz juhe
  • paradižnikova mezga
  • smetana za kuho
  • mozzarella
  • sveži žajbelj
 
  • smetano za kuho nadomesti z jedilno (sladko ali kislo)
  • izpusti mozzarello
  • namesto žajblja dodaj baziliko in mlado čebulico

       H

  • kuhana špinača
  • kuhana riba
  • česen
  • nariban trdi sir
 
  • namesto trdega sira dodaj nekaj kapljic smetane

       I

  • večji kos francoskega mehkega sira z belo lupino
  • oljčno olje
  • bazilika
 
  • surova je neizvedljiva

       J

  • kuhan srček artičoke
  • mladi česen
  • malo mozzarelle
  • bazilika
 
  • izpusti mozzarello

       K

  • meso rakovih repkov
  • česen
  • mesnati paradižnik
  • bazilika
 
  • enako dobra je tudi surova

       L

  • kuhano meso iz juhe
  • sladka smetana
  • curry
  • mlada čebulica
 
  • meso kratko popeči
  • na toploti uporabimo curry in smetano

       M

  • rakovi repki
  • mlada bučka
  • curcuma
  • drobnjak
  • malo trdega sira
  • mladi česen
 
  • bučko v naprej popeči
  • izpusti sir

       N

  • mesnati paradižnik
  • bučka 
  • domača klobasa
  • srednje trdi sir
 
  • izpusti sir

       O

  • okusna šunka
  • mozzarella
  • origano
  • mlada čebulica
 
  • namesto mozzarelle dodaj paradižnik ali kuhano artičoko