Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

divjak

Bodičasti bratranec enega najslastnejših plodov, ki nam ga ponudi jesen, ni le za okras! In ni za jest.

čebula je zdrava !

Pod povečevalnim steklom lahko iščeš recept, kjer čebula nima vsaj stranske vloge.. Sploh ni važno, če je surova, kuhana, pečena, ocvrta, vložena, polnjena, glavno, da je, saj bi brez nje življenje bilo pusto, vsaj tisti del v ustih..In jok ni potreben.

vsepovsod

Ne glede na katerem koncu sveta se nahajaš, poznajo jo vsi, uporabljajo pa jo na tisoč načinov (če ni to premalo). Vsaka pokrajina se rada pohvali s specialiteto, kjer čebula nikakor ne manjka. Tako jo najdemo kot prilogo, v solati, v juhah le za okus ali v večini, v omakah – in ne samo mesnih, pogačah, pizzah, rižotah, testeninah, nepogrešljiva pri hrani z žara in ne-nazadnje jo uživamo kot zdravilo.