Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

Izberi primerno bučo!

Preden bučo kupiš ali narabutaš, potrkaj nanjo, če je kdo doma.. Če ti buča deluje votla, se bo dala lažje oblikovati. Obrni jo okoli in okoli in preuči, če ni pregrbava, saj se taka težko izrezuje. Bučo položi na mizo in preveri, če stoji.

 

Naj ti bo.. izvoli nekaj idej, vsekakor pa je dobrodošla tvoja unikatna!

A si že izrezal svojo bučo?

 

Ne?!?

 

Kaj čakaš???

.... takoj jo poišči na polju, če pa nisi navajen rabutanja (kar je v tem primeru bolje, saj duhovi vidijo vse!!), jo kupi pri tvoji branjevki.

 

Saj veš kako gre to:

1.  Lepo jo očisti, da jo bodo zli duhovi videli na daleč in se tudi slučajno ne bodo približali tvojemu balkonu!
2.  Zamisli si pošast z ostrimi očmi, pokvekanim nosom in hudobnimi očmi.
3.  Svojo zamisel nariši na bučo s flumastrom – oriši bodoče votline in glej, da koti ne bodo preostri.
4.  Svetujem, da po tem bučo prerežeš na pol, saj jo boš bistveno lažje izdolbel…
5.  Z neko ostro žlico očisti kolikor se le da vsebine.
6.  Koščice na sredini vrži ali pa jih posadi za naslednje leto..
7.  Meso buče pa spravi, da boš kasneje pripravil izvrstne bučne specialitete, da bodo čarovnice site in duhovi pomirjeni.
8.  Ostanki mesa sčasoma začnejo smrdeti in zato je bolje, da ga je čim manj.
9.  Z majhnim in precej ostrim nožem izreži tam, kjer si si narisal usta, nos, oči in morda še kaj..
10.  Na dno – na sredino postavi svečko, prižgi, pokrij in bučo postavi na vidno mesto.
11.  Zdaj si lahko brez skrbi, čarovnice bodo letele mimo, duhovi pa bodo obiskali tiste, brez buč.