Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Številna zadovoljna publika na Ptuju
21. apr
Seveda je za vzgojo osnovnošolcev o povezovanju znanj, sprejemanju zdrave sezonske hrane, ki izvira iz lastne dediščine, krepitvi veselja do dela in ročnih veščin, treba poduzeti raznolike ukrepe iz naslova posrednih motivacijskih prijemov. Višja je stopnja odgovornosti in pomembnosti njihovega dela, višje je zadovoljstvo in dalj časa bodo znanje ohranjali, ...
Skrite dobrote Gorenjske
20. apr
Tudi zavezanih oči bi ugotovili, za katero od slovenskih gastronomskih pokrajin gre. Vonj po dobrotah Gorenjske je v sredo, 18.4.2018 preplavil trgovski center Qlandia v Kranju, kjer je sedem skupin otrok gorenjskih osnovnih šol, ki sodelujejo v projektu Kuhnapato, pred trgovino Interspar, javnosti ponudilo nekaj izbranih tradicionalnih jedi, ki so ...
Tradicija osrednje Slovenije v ljubljanskem Cityparku
12. apr
Včeraj, 11.5.2018 smo v Cityparku Ljubljana, konkretno pred trgovino Interspar izvedli prvo letošnjo regijsko dejanje. Osnovnošolci osrednje Slovenije in Notranjske, vključeni v projekt Kuhnapato, ki so zdrava tradicionalna kosila mesečno ali večkrat na mesec pripravljali svojim sošolcem, so z jedmi lastne prehranske dediščine navdušili Ljubljančane. ...
Kuhali bomo za vas
4. apr
Otroci slovenskih osnovnih šol v projektu Kuhnapato pod okriljem Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija, s sofinanciranjem Ministrstva za zdravje in generalnim pokroviteljem Spar Slovenija, odkrivajo vzroke in posledice prehranjevanja včasih, preko medgeneracijske komunikacije se seznanjajo z domala pozabljenimi ...
Po praznični čas na mizi..
2. apr
Vam je ostala šunka?... …ali pa klobase in ostale mesnine, jajca, hren, velikonočni kruh… Kultura prehranjevanja, ki jo narekuje dediščina, se po praznikih seveda nadaljuje. Tako, kot so prazniki pustili pečat na (pre)obloženih mizah, zgodbe prednikov odstranjajo tančice prehranskih navad tudi v po-prazničnem času. Nekdanje ...

Zanimivosti

Slovenija se poteguje za naziv Evropske gastronomske prestolnice 2021

Preberi več

Z zdravim prehranjevanjem na temeljih tradicije k višji kakovosti življenja mladostnikov!

Preberi več

"Dediščina niso le najdbe, dolgočasni zidovi in zaprašena umetnost, temveč njenj vonj veje iz tradicionalnih veščin, obrti in druge nesnovne dediščine, iz zgodb dedkov in babic, tradicionalnih jedi"...

Preberi več

"Kulinarični projekt za mladino, ki vzgaja tudi odrasle"

..o nas na portalu uživajmo.si...

Preberi več
Uzivajmo.si

Na podlagi 5 letnega raziskovanja osnovnošolcev po lastni kulinarično - kulturni dediščini je izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. 

Preberi več