Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Perkmandeljci kuhajo na veleposlaništvu RS v Londonu
18. jun
London, Europe House, 18.6.2015, v počastitev dneva državnosti in z vabilom Veleposlaništva RS v ZK. Skupina devetošolcev, z imenom Perkmandeljci, iz OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik pod vodstvom mentorja Branka Podmenika, ki je v 4ih letih raziskovanja po prehranski kulturni dediščini svoje gastronomske regije - Zasavja, zbrala največ točk in ...
Vice prvaki v Akademiji Jezeršek
10. jun
V sredo, 10.6.2015, so na račun in predvsem do dodatnega znanja velikih kuharskih mojstrov in njihovih drobnih skrivnosti, prišle tri skupine vice prvakov letošnjega projekta Kuhnapato. Pod okriljem Hiše kulinarike Jezeršek, ki organizira kuharsko Akademijo Jezeršek na Dvoru Jezeršek v Zg. Brniku , pod vodstvom kreativne direktorice Ane Šušteršič, ...
Nagrajenci tekmovanja na Podvinski tržnici
6. jun
Ob hiši, kjer je pred časom še bila štala in se imenuje Vila Podvin , kjer iz lokalnih sestavin okoliških kmetij in malih pridelovalcev nastajajo jedi po zadnjih kulinaričnih trendih mojstra Uroša Štefelina, se je v soboto, 6.6.2015 dopoldan odvila junijska Podvinska tržnica, kot je to v navadi vsako prvo soboto v mesecu. Tokrat so jo obogatile ...
Na lokalni tržnici ob Gostilni Krištof
28. maj
Tržnica v naravi kot izjemna ideja, kot hitro vzpenjajoči se trend ali kot redka možnost stika z lokalnimi pridelovalci ter druženje ob degustaciji lokalnih dobrot in inovativnih izdelkov okoliških kmetij, možnost promocije in navezovanja stikov, pa tudi pridobivanja informacij o naravi izdelkov ali načinu pridelave. Med marjeticami ob premičnem ...
TEDEN EVROPE - okrogla miza: Zaščiteni proizvodi
7. maj
V četrtek, 7. maja ob 11. uri se je v atriju ZRC SAZU odvila okrogla miza pod taktirko Urada Vlade RS za komuniciranje in s sodelovanjem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na temo: Zaščiteni proizvodi, koz (izvozna) priložnost Slovenije. O temi: katere izdelke bi v Sloveniji morali še zaščititi, kako se zaščiteni znajdejo na evropskem ...

Zanimivosti

Slovenija se poteguje za naziv Evropske gastronomske prestolnice 2021

Preberi več

Z zdravim prehranjevanjem na temeljih tradicije k višji kakovosti življenja mladostnikov!

Preberi več

"Dediščina niso le najdbe, dolgočasni zidovi in zaprašena umetnost, temveč njenj vonj veje iz tradicionalnih veščin, obrti in druge nesnovne dediščine, iz zgodb dedkov in babic, tradicionalnih jedi"...

Preberi več

"Kulinarični projekt za mladino, ki vzgaja tudi odrasle"

..o nas na portalu uživajmo.si...

Preberi več
Uzivajmo.si

Na podlagi 5 letnega raziskovanja osnovnošolcev po lastni kulinarično - kulturni dediščini je izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. 

Preberi več