Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

Novice
Veličasten, strokoven in z lepo energijo napoljnjen finale!
15. apr
Z velikimi črkami, z veliko zahvalo in iskrenim spoštovanjem do vseh akterjev, ki nam pomagate ustvarjati, se bo zapisal dan 15.4.2015, ali vrhunec celoletnega projekta obujanja slovenske prehranske kulturne dediščine, na ravni slovenskih osnovnih šol, ki se je zgodil na Dvoru Jezeršek, 15.4.2015, veliki – veličasten finale! Morda imamo ...
Podgorski žlinkrofi na kulutrnem bazarju
18. mar
18.3.2015 se je na Kulturnem bazarju, pod naslovom Prehrana in kultura in v okviru promocije lokalne hrane Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavila skupina tekmovalcev projekta obujanja kulinarične dediščine Kuhna pa to, z OŠ Toma Brejca Kamnik, pod vodstvom mentorice Urške Dolgan, ki so z žlinkrofi s kajžerco in trničem uprizorili ...
4. epizoda projekta ali tekmovanja v obujanju kulinarične dediščine
4. mar
Kot uvod na prvo regijsko tekmovanje, smo organizirali tiskovno konferenco, 3.3.2015 ob 9.50 uri na gradu Tabor Laško, v restavraciji Pavus, s pojasnili o novostih in nadgradnjah projekta: Tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti, kjer so nujnost izobraževanja mladostnikov in koriščenja lokalne hrane na različnih ...

Zanimivosti

"Kulinarični projekt za mladino, ki vzgaja tudi odrasle"

..o nas na portalu uživajmo.si...

Preberi več

Tradicionalna zdrava kosila iz babičine kuhinje

Otroci slovenskih osnovnih šol so stopili v velike šolske kuhinje! S kuhalnicami, za katere so potrebovali dve roki, so se spopadli z lonci, ki so obroke nudili vsej šoli, podružničnim šolam in vrtcem ter tako povzdignili nivo kulture prehranjevanja med celotno generacijo. 

Preberi več

Na podlagi 5 letnega raziskovanja osnovnošolcev po lastni kulinarično - kulturni dediščini je izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. 

Preberi več

RAZPIS ZA ŠOLE IN CŠOD

Na voljo je razpisna dokumentacija za šolsko leto 2017 - 2018..

Preberi več