Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Od Maribora do Ptuja in naokoli
17. feb
Svečano, dišeče in okusno smo otvorili letošnjo, že 5. sezono tekmovanj Kuhnapato, kjer otroci raziskujejo po prehranski kulturni dediščini lastnega kraja. Zapleteno nalogo imajo, saj se letošnje tekmovalne kategorije glasijo: pripraviti jed svojih prednikov po postopku, ki je veljal v tistih časih in enako jed z malenkostnimi prilagoditvami adaptirati ...
Na slanikovi pojedini...
11. feb
Na debelo smo se posipali s pepelom in odgnali pusta hrusta! Vabilo GH Uniona z namenom razstave jedi na tradicionalni slanikovi pojedini 2016, smo vzeli zares. Dve skupini osnovnošolcev iz mednarodnega oddelka Danile Kumar in OŠ Vižmarje Brod sta postregli z »morskimi ježki«: dimljeno postrvjo s skuto, oblečeno v mak, jedjo iz ...
Na 8. Informativi predstavili poklic kuharja!
24. jan
Ko bom velik, bom Chef! Že 8. Informativa na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je postregla širokim množicam mladostnikov, dijakov in tudi nekaterim študentom z najrazličnejšimi smermi razvoja lastne osebnosti, možnostmi nadgradnje znanja ali iskanja tega, kar me res veseli, pa morda tega še ne vem ali pa si nekaj zelo želim in me je strah, sram ...
Na Festivalu kulinarike in vina v GH Union
22. nov
19. in 20. 11. 2015 se je odvijal že 18. Festival vina in 8. Festival kulinarike v GH Union, ki je postregel z vinsko – kulinaričnimi užitki za strokovno in laično javnost. Nastopilo je kar 5 skupin osnovnošolcev projekta Kuhna pa to. Kulturo prehranjevanja je potrebno graditi od mladih nog in prav to počnemo s projektom Kuhna pa to, s skoraj ...
Izobraževanje v Hiši kulinarike Jezeršek
20. nov
19.11.2015 smo s skupino 40 mentorjev bodočih tekmovalnih skupin projekta Kuhna Pa To, prisluhnili prof. dr. Janezu Bogataju, priznanem slovenskem etnologu z mednarodnimi izkušnjami ter Ani Šušteršič, direktorici kreative v Hiši kulinarike Jezeršek, kjer se je ob najštevilčnejši kulinarični – družinski zasedbi rodila ideja o gibanju Gostilna ...

Zanimivosti

Slovenija se poteguje za naziv Evropske gastronomske prestolnice 2021

Preberi več

Z zdravim prehranjevanjem na temeljih tradicije k višji kakovosti življenja mladostnikov!

Preberi več

"Dediščina niso le najdbe, dolgočasni zidovi in zaprašena umetnost, temveč njenj vonj veje iz tradicionalnih veščin, obrti in druge nesnovne dediščine, iz zgodb dedkov in babic, tradicionalnih jedi"...

Preberi več

"Kulinarični projekt za mladino, ki vzgaja tudi odrasle"

..o nas na portalu uživajmo.si...

Preberi več
Uzivajmo.si

Na podlagi 5 letnega raziskovanja osnovnošolcev po lastni kulinarično - kulturni dediščini je izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. 

Preberi več