Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

Novice
Podgorski žlinkrofi na kulutrnem bazarju
18. mar
18.3.2015 se je na Kulturnem bazarju, pod naslovom Prehrana in kultura in v okviru promocije lokalne hrane Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavila skupina tekmovalcev projekta obujanja kulinarične dediščine Kuhna pa to, z OŠ Toma Brejca Kamnik, pod vodstvom mentorice Urške Dolgan, ki so z žlinkrofi s kajžerco in trničem uprizorili ...
4. epizoda projekta ali tekmovanja v obujanju kulinarične dediščine
4. mar
Kot uvod na prvo regijsko tekmovanje, smo organizirali tiskovno konferenco, 3.3.2015 ob 9.50 uri na gradu Tabor Laško, v restavraciji Pavus, s pojasnili o novostih in nadgradnjah projekta: Tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti, kjer so nujnost izobraževanja mladostnikov in koriščenja lokalne hrane na različnih ...

Zanimivosti

Projekt KuhnaPaTo pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade RS, dr. Mira Cerarja

Poslanica predsednika 

Na podlagi 5 letnega raziskovanja osnovnošolcev Slovenije po lastni kulinarično - kulturni dediščini je v sodelovanju z Uradom vlade RS za komuniciranje izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. Častni pokrovitelj projekta Kuhnapato je v letošnjem letu predsednik vlade RS dr. Miro Cerar. UKOM je projekt prepoznal kot odlično priložnost za promocijo Slovenije, kot gurmanske destinacije, ki skrbi za medgeneracijski prenos zdravega načina prehranjevanja in pozitiven odnos do prehrane. Knjiga bo med drugim tudi darilo vsem javnim šolam v Washingtonu, s katerimi se v letošnjem maju pripravlja velika akcija: Slovenski jedilnik za 50.000 tamkajšnjih otrok.