Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Razumeli so poslanstvo projekta in pokazali dostojanstvo do lastne prehranske dediščine!
24. mar
Za naslednje tekmovanje, že 11. po vrsti, v raziskovanju po kulturi prehranske dediščine Slovencev znotraj in zunaj meja, ki se je odvilo v Kobaridu, Hotelu Hvala Restavraciji Topli val, 23.3.2016, bi lahko rekli, da je po vseh zapovedanih parametrih, ki se tičejo samih tekmovalnih kategorij v kombinaciji s poslanstvom projekta v celoti, preglasilo ...
Ljubezen do hrane že od malih nog in predanost lokalnim sestavinam…
23. mar
Težko je najti primerne presežnike, ki bi opisali ponos mladih in še malce mlajših ustvarjalcev do okolice, zgodovine prehranjevanja in njenega kulturnega ozadja, ki so nam ga prikazali osnovnošolci OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, OŠ Deskle, OŠ Dobrovo in dvojezične šole Špeter iz Italije. V torek, 22.3.2016 je v Hotelu Hvala, restavraciji Topli val ...
Kot velika praznična dobrodošlica štorkljam!
18. mar
Prazniki pomenijo: bogato obložene mize, jedi, ki jih vsakdanji jedilniki ne poznajo, sestavine, ki jih gospodinje skrbno skrivajo za posebne priložnosti,…in da bi takih priložnosti bilo čim več, prisluhnimo naravi in njenim zakonitostim, kar je seveda najpristnejše za pripravo posebnih dobrot. Tako, kot smo se kot otroci poskusili prilizniti ...
Zapuščina lovcev in Velike planine
16. mar
V sredo, 16.3.2016 so kuharske mojstrovine, v gostilni Pečarič v Ljubljani, prikazale skupine OŠ Vižmarje Brod, OŠ Marije Vere Kamnik in OŠ Toma Brejca Kamnik. »Tradicija v moderni obleki«, bi lahko poimenovali dogodek. Ričet, krvavice z zeljem, prosena kaša s slivami, ajdovi žganci…so dobili nove podobe. Domišljija ...
Meščanske jedi skozi čas…
15. mar
Kako so se prehranjevali naši pradedje v mestih, kaj je bilo na bistveno bolj bogatih krožnikih meščanov Ljubljane in Kranja? Katere kulinarične sledi so puščali premožni lovci kamniških gozdov ter katere zapuščine nam ponuja Velika planina…je uspelo izbrskati iz vlaka pozabe osnovnošolcem, vključenim v projekt Kuhnapato, ki so v gostilni ...

Zanimivosti

Slovenija se poteguje za naziv Evropske gastronomske prestolnice 2021

Preberi več

Z zdravim prehranjevanjem na temeljih tradicije k višji kakovosti življenja mladostnikov!

Preberi več

"Dediščina niso le najdbe, dolgočasni zidovi in zaprašena umetnost, temveč njenj vonj veje iz tradicionalnih veščin, obrti in druge nesnovne dediščine, iz zgodb dedkov in babic, tradicionalnih jedi"...

Preberi več

"Kulinarični projekt za mladino, ki vzgaja tudi odrasle"

..o nas na portalu uživajmo.si...

Preberi več
Uzivajmo.si

Na podlagi 5 letnega raziskovanja osnovnošolcev po lastni kulinarično - kulturni dediščini je izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. 

Preberi več