Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

Svečana otvoritev zimske sezone

18. okt

Kvalitetna prehrana je nujna ali neposredna sopotnica športnih uspehov. Hranljive sestavine telesu omogočajo nemoteno gibanje in nadgradnjo telesne aktivnosti. Če je to obarvano s tradicijo, skuhano z rokami osnovnošolcev, vključenih v projekt Kuhnapato, postreženo z razlago, nasmehom in spodbudo, da je čas, ko se je treba ozreti za jedmi slovenskih korenin, pripravljenih s sestavinami iz okolice, danimi ob določenem letnem času, je do vrhunskih, tudi športnih rezultatov le še korak.
Osnovnošolci iz Mojstrane, Novega mesta in Kranja so, 18.10.2016, ob svečani otvoritvi zimsko – športne sezone v Nordijskem centru Planica, zbranim vrhunskim zimskim športnikom Slovenije, ponudili jedi na žlico, ki so jih skozi pretekla leta raziskovanja lastne prehranske kulturne dediščine pridobili od svojih prednikov. Navdušenje je bilo obojestransko!! Da bi mera bila popolna, so gorenjski gostinci enake jedi, povzete po naših receptih, ponudili 500 otrokom, ki so prišli preizkusit planiški snežni hodnik, sponzorjem Smučarske zveze Slovenije in številnim medijem.
Dober tek (tudi športna) Slovenija!