Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

Veliki finale letošnje epizode...kmalu!

24. maj

Na sporedu je 18 različic zdravih tradicionalnih kosil izpod rok slovenskih osnovnošolcev v finalni preobleki. Pričakujemo še en korak proti prefinjenosti okusov sezonskih sestavin, po načelu: inovativnosti vizualne predstavitve, gospodarnosti ali »nič ne vržemo stran«, podkrepljene z zgodbami dediščine, nadgradnje kuharskih vragolij mladostnikov, čemur skupni cilj je: navdušiti prav njih in tiste, ki skrbijo za njihovo prehrano, da bo taka, kot v sredo, 31.5.2017, v gostilni Pečarič, vsak dan! Pričnemo ob 10.00 uri.

Prvi ocenjevalec bo ministrica za zdravje, Milojka Kolar Celarc, ki bo ob sklepnem dejanju sožitja projekta Kuhnapato z Nacionalnim programom Dober tek Slovenija letošnjega šolskega leta spodbudila mladostnike h kreiranju lastnega zdravega, odgovornega, gospodarnega načina življenja tudi v bodoče ter se sama prepričala, koliko vsega so se že naučili.
Ob najavi novosti v prihodnjem šolskem letu (,) bodo »pod prste« otrokom (seveda z namenom spodbude in deljenja kuharskih skrivnosti) gledali: dr. Janez Bogataj, Tanja Pintarič, Drago Bulc, dr. Katja Povhe Jemec, Tomaž Bolka, Mateja Delakorda.


Pričakujemo obisk Ane Roš, ki je s poslanico v prvi angleški knjigi, ki smo jo izdali na pobudo Urada vlade RS za komuniciranje ali receptov, zbranih na podlagi 6 letnega raziskovanja po lastni dediščini, spodbudila otroke, tudi ob predstavitvi slovenskih jedi v ZDA.
Iskreno se zahvaljujemo predsedniku vlade RS dr. Miru Cerarju za častno pokroviteljstvo ali zaupanje, ki ga je izrazil s poslanico ter tako spodbudo mladim za izbiro zdrave smeri svojega življenja tudi v bodoče.

V glavnih vlogah: slovenski osnovnošolci vseh slovenskih regij!
Kuharski spektakel..z nadgradnjo!


Sprva v velikih loncih šolskih kuhinj, za tem v prefinjeno dodelanih kreacijah zadnjih kulinaričnih trendov!

In ponovno: še bolj dodelana, še bolj zdrava, še bolj zlita z letnim časom ter z vso preciznostjo postavljena na krožnike kulturne dediščine, zdrava tradicionalna kosila najrazličnejših regij ali pokrajin, tokrat na zadnjem spopadu ali velikem finalu! 

Šlo bo na nož!
Vabljeni na ogled, v spodbudo mini kuharskim mojstrom, ki bodo nekoč morda veliki Chefi.