Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

 

Na žlico!

Tvoje telo je samo eno in je samo tvoje in verjemi, da si ti daleč prvi in morda edini, ki lahko zares poskrbiš za nemoteno delovanje!

 

 

Marsikaj, predvsem pa vse, kar stlačiš skozi usta, vpliva na delo organov in vseh njihovih pomočnikov, ki se odzivajo na podlagi »goriva«, ki ga prejmejo. Saj vem, da je proces, ki se mu reče »jesti«, sploh če gre za sladkarije ali sendviče, eden najbolj priljubljenih hobijev, vendar pa naj ti dejstvo:«Dobro se počutim«, še bolj pa: »Zdrav sem«, občasno pomeni več.

Kavni avtomat je potrebno očistiti, preden ga ponovno zaženemo. Tako velja tudi za vse mašine tega sveta.. Telo je tvoj najvažnejši stroj, ki ti omogoča, da si..tukaj med nami…in predvsem, kako si!!

 

Glede na to, da je za teboj čas peciva, potic, slastnih pečenk in ostalih mega dobrot, je zdaj čas, da telo očistiš.

Zakaj?
 

 


 

Juhe so zakon!

 
 

Priskrbi ti:

  • dobro počutje
  • energijo
  • vitamine
  • kak kilogram manj

Lahko popolnoma skompliciraš, lahko pa jo pripraviš zelo enostavno.

 

Vsekakor pa neka pravila le obstajajo:

  • držati se je potrebno vrstnega reda vstavljanja sestavin
  • dobro je, da imamo jušno osnovo na zalogi
  • zelenjava se ne kuha več ure in ure – naj bo »al dente«, da ohrani vitamine in minerale
  • vključiš lahko bujno domišljijo pri vstavljanju sestavin v lonec
 

Enolončnice

Babica bi rekla, da se je danes termin »Enolončnica« malce izrodil.. No, jaz mislim drugače, razen, če pogledam babičino kuharsko knjigo, kjer so enolončnice goste mesene, s krompirjem in po možnosti še kakimi hidrati in kupom zelenjave, napolnjene posode, kamor nujno sodi zraven še kos kruha! Ne! Danes med »Juho« in »Enolončnico« obstaja tanka črta, če sploh. No kakor koli se že temu reče: vse v enem loncu, navzeto okusov, vendar ne preveč! In z ne preveč sestavinami, da vsaka ohrani vsaj kanček svoje identitete… Lahko ostane redka, ali pa nastane gostejša in ji brez zadrege rečemo »Enolončnica«.