Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

zakaj zoreno?

 

 

Od danes zahtevam zoreno! Zakaj? Če misliš, da mora biti rdeče meso popolnoma sveže in mesarju prezirljivo gledaš pod prste, da bo ja "današnje", pazi na zobe..in po moje boš ostal lačen. Ker ne maram trdega mesa, po možnosti brez okusa, ki ga mora mama trikrat prepečti, da ga morda prežvečim en del,...in ker obožujem mehek zrezek.."ko putrček" pravi moja mama.

No, da ne bo pomote! Kupi sveže, če nisi strokovnjak, ali če se vsaj ne znaš narediti vsevedca pred mesarjem, da ti ne podtakne kaj prestarega zares. Omehčaj ga sam. Nareži ali pa kar v kosu si pomagaj z oljem, kamor smeš dati malo začimbe, odvisno od nadaljnje uporabe..malo žajblja zelo paše.., ali pa ga obesi v hladilnik na kavelj, da odteče sok.