Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

kam ... kaj

Nekateri se spomnimo babičinih železnih pravil: »V govejo juho pride….. in nič drugega, in nikakor ne pozabi na kost!«, »Danes bom kuhala golaž, rabim….«, »Dunajski zrezek ni pravi, če nimaš…« Gre za kose mesa določenih živali, ki so jim včasih s težkim kompromisom (ali pa niso) našli alternativo.

Danes sodobna kuhinja dopušča marsikakšno »zamenjavo«, določene dele ali količine nadomestimo z ekstrakti ali zelenjavo… ampak »To ni to!«, bi rekli naši starši, ki se še niso otresli železnih kuharskih zapovedi. Na nek način imajo prav. Pomisli na »tapravo« govejo juhco, tako domačo, pa na okusen, sočen Dunajski zrezek, sigurno lažje poješ mehke koščke mesa v omaki in sarma ti bolj diši, če je noter…

Goveja juha

goveji bočnik , goveja rebra in goveje kosti(najboljša je stara govedina)

 
 
Golaž

goveji bočnik, goveje meso za golaž- kocke

Mesne kroglice

mleto meso

 
 
Dunajski zrezek

teletina

Biftek - steak

pljučna pečenka, goveje stegno

 
 
Sarme

mleto meso


Tagliata

telečji file

 
 
Obara

svinjska rebra in pleče

Segedin

svinjski vrat in stegno

 
 
Pečenka Stefanie

mleto meso

Mrežna pečenka

svinjski kare ali riba

 
 
Polnjena paprika

mleto meso

Enolončnice

prekajena svinjska rebra

 
 
Tatarski biftek

goveja pljučna pečenka, goveje stegno

Mehiška kuhinja
goveji ali svinjski koščki
 
 
Kitajska kuhinja

majhni koščki mesa

Rižota

svinsjko pleče, koščki mesa


 
 
Goveji zrezki

roast beef ali pljučna