Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

regaregarega...kvak!

Žabe so pri nas zaščitena vrsta živali in posredno kulinarične dobrote. No, na krožnikih prenekaterih gostiln jih najdemo tiste, ki so pripotovale čez mejo. So Slasten prigrizek, ki je lahko izjemno hitro na mizi in očara goste s svojo nevsakdanjostjo in dobrim okusom ter so primerna hrana za druženje ob mizi.

 

Žabja obara

 

1. Na 2 žlicah masla popeči malo moke, da porumeni.
2. Dodaj pest nasekljanega peteršilja.
3. Premešaj in dodaj vsaj 20 žabjih krakov.
4. Nato vmešaj 2 krompirja, kuhana v oblicah z vodo vred.
5. Začini z majaronom, poprom in limonino lupinico.
6. Vre naj še 15 minut in nato dodaj limonin sok ter kose kuhane cvetače.

Žabji kraki v jajčni omaki

 

1. Naredi prežganje iz masla in moke ter dodaj žabje krake.
2. Zalij z malo zelenjavne juhe in počakaj, da prevre.
3. Stepi 2 rumenjaka, malo limoninega soka, 3 žlice kisle smetane.
4. V to prilij juho, kjer so se kuhali kraki in na ognju mešaj, da se zgosti, vendar ne zavre.
5. Za zgostitev ponudi krompirjev pire.

Zabeljeni kraki

 

1. Na krake nalij toliko zelenjavne juhe, da jih pokrije.
2. Dodaj malo kisa in posoli.
3. Po 15 minutah kuhanja jih stresi na krožnik in potresi s peteršiljem.
4. Dodaj še nasekljan česen in drobnjak ter prelij z vročim maslom.

Ocvrti kraki

 

1. Krake nasoli in morda povaljaj v zeliščni začimbi.
2. Paniraj v moki, jajcu in drobtinah.
3. Ocvri v vročem olju ali na masti.
4. Zraven sodi tatarska omaka.