Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

Novice
Planet okusov, Pariz 2017
22. jun
Kuhnapato na Planetu okusov, Pariz 2017, S pobudo in vabilom Veleposlaništva RS v Parizu smo 20.6.2017 predstavili poslanstvo projekta Kuhnapato z nekaj okusnimi dodatki, na že enajstem dogodku Planète du goût (Planet okusov). Zanimiv in inovativen kulinarični dogodek organizira Društvo kmetijskih svetovalcev tujih veleposlaništev ...
Finale tradicije in zdravja
31. maj
Veliki finale projekta Kuhnapato ali jedi prednikov v najsodobnejših oblikah in barvah pomladi... Finale tradicije v povezavi z zdravjem, sezonskih sestavin iz okolice v privlačnih kreacijah..na krožnikih slovenskih osnovnošolcev. Vse to pa vpeto v zgodbe, ki jih je pisala zgodovina kulture prehranjevanja naših babic, z upoštevanjem potreb telesa ...
Veliki finale letošnje epizode...kmalu!
24. maj
Na sporedu je 18 različic zdravih tradicionalnih kosil izpod rok slovenskih osnovnošolcev v finalni preobleki. Pričakujemo še en korak proti prefinjenosti okusov sezonskih sestavin, po načelu: inovativnosti vizualne predstavitve, gospodarnosti ali »nič ne vržemo stran«, podkrepljene z zgodbami dediščine, nadgradnje kuharskih vragolij ...
Kuhnapato na EU Embassy's Open House Day 2017
14. maj
Delegacija EU v ZDA in veleposlaništva držav članic EU v Washingtonu so 13. maja 2017 priredile že 11. dan odprtih vrat ali t.i. EU Embassy's Open House Day. Dan, ko si vsaka država po svoje prizadeva na kar se da atraktiven način privabiti številne potencialne obiskovalce svoje dežele. Slovenska ambasada v Washingtonu je z odliko predstavila del svoje ...
Šolarji Washingtona jedli slovenske jedi!
10. maj
Mednarodni dan hrane, 10. maja 2017 obeležuje Washington DC že četrto leto. Tokrat smo s projektom Kuhnapato ta dan, ki je bil s strani županje Washingtona Muriel Bowser proglašen za Dan slovenske hrane, izvedli na pobudo Ambasade RS v Washingtonu, v sodelovanju z DC Public School v 113 javnih šolah Washingtona in slovenske tradicionalne jedi ponudili ...

Zanimivosti

Projekt KuhnaPaTo pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade RS, dr. Mira Cerarja

Poslanica predsednika 

Na podlagi 5 letnega raziskovanja osnovnošolcev Slovenije po lastni kulinarično - kulturni dediščini je v sodelovanju z Uradom vlade RS za komuniciranje izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. Častni pokrovitelj projekta Kuhnapato je v letošnjem letu predsednik vlade RS dr. Miro Cerar. UKOM je projekt prepoznal kot odlično priložnost za promocijo Slovenije, kot gurmanske destinacije, ki skrbi za medgeneracijski prenos zdravega načina prehranjevanja in pozitiven odnos do prehrane. Knjiga bo med drugim tudi darilo vsem javnim šolam v Washingtonu, s katerimi se v letošnjem maju pripravlja velika akcija: Slovenski jedilnik za 50.000 tamkajšnjih otrok.