Aktivnost

 

Reportaže

Knjige

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Žur

Novice
Izšla je nova knjiga!
7. dec
Otroci slovenskih osnovnih šol so stopili v velike šolske kuhinje! S kuhalnicami, za katere so potrebovali dve roki, so se spopadli z lonci, ki so obroke nudili vsej šoli, podružničnim šolam in vrtcem ter tako povzdignili nivo kulture prehranjevanja med celotno generacijo. Svoje sošolce so spodbudili k poseganju po zdravi tradicionalni hrani, značilni ...
Podelitev priznanj javnim zavodom za uspešno izvedbo Dneva slovenske hrane
24. nov
V četrtek, 24.11.2017 se je na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zgodila repriza Dneva slovenske hrane 2017. Minister Dejan Židan je v družbi državne sekretarke Tanje Strniša in predsednika Čebelarske zveze Slovenije, Boštjana Noča podelil priznanja javnim zavodom za uspešno izvedbo slovenskega praznika hrane in črpanja lokalne hrane ...
Iz oči mentorice in ust otrok..ali zakaj je vredno vztrajati
18. nov
Neverjetno se mi zdi, da so tako zelo skromni. Le pohvala in aplavz.., pa je zanje njihov celodnevni trud (oz. upam si trditi, da zanje skoraj garanje, ker razen 20 minutnega odmora za malico v 8 urah dela v kuhinji, niso sedli niti za minuto!) nagrajen … Naši učenci so nad projektom in kuhanjem na sploh zelo navdušeni, število zainteresiranih ...
Dan slovenske hrane, gibanja, spoznavanja tradicije in ustvarjanja...
17. nov
...ali praznik, ki zaznamuje poslanstvo celotnega projekta, gibanja in ki aktivnost Dober tek Slovenija skupaj s projektom Kuhnapato postavlja na najvišji nivo. Ob tem pa daje izziv vsem vpletenim, da svoje aktivnosti oplemenitijo z inovativnimi idejami v dobro zdravega ali odgovornega razvoja slovenskih osnovnošolcev! Lahko bi rekli, da so na OŠ ...
Tradicionalno zdravo kosilo za slovenske osnovnošolce
16. nov
Iz kuhinj 52 osnovnih šol po Sloveniji že diši! Preko 500 otrok, vključenih v projekt Kuhnapato, v sodelovanju s kuharskim osebjem posamezne šole, že pripravlja zdravo tradicionalno kosilo za svoje sošolce, tudi dan pred uradnim začetkom aktivnosti ali Dnevom slovenske hrane in se trudi, da kot preteklo šolsko leto, na krožnikih ne bo ostalo nič. ...

Zanimivosti

"Kulinarični projekt za mladino, ki vzgaja tudi odrasle"

..o nas na portalu uživajmo.si...

Preberi več

Tradicionalna zdrava kosila iz babičine kuhinje

Otroci slovenskih osnovnih šol so stopili v velike šolske kuhinje! S kuhalnicami, za katere so potrebovali dve roki, so se spopadli z lonci, ki so obroke nudili vsej šoli, podružničnim šolam in vrtcem ter tako povzdignili nivo kulture prehranjevanja med celotno generacijo. 

Preberi več

Na podlagi 5 letnega raziskovanja osnovnošolcev po lastni kulinarično - kulturni dediščini je izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. 

Preberi več

RAZPIS ZA ŠOLE IN CŠOD

Na voljo je razpisna dokumentacija za šolsko leto 2017 - 2018..

Preberi več